Ασφάλειες Οχημάτων

Φιλική δήλωση τροχαίου ατυχήματος

Απλή και γρήγορη συμπλήρωση της φιλικής δήλωσης ατυχήματος και από τους δύο οδηγούς των οχημάτων για την περαιτέρω μεταφορά των εν λόγω πληροφοριών στην ασφαλιστική εταιρεία μέσω της εφαρμογής e-accident.eu/el/ η οποία υποστηρίζεται από Android και iPhone συκευές.

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε όταν βρίσκεστε στον τόπο του ατυχήματος

1. Αν υπάρχουν τραυματισμοί καλέστε αμέσως την Αστυνομία.

2. Αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές παρουσιάστε ένα Έντυπο φιλικής δήλωσης και συμπληρώστε το μαζί με τον άλλο οδηγό. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση στυλό διαρκείας και πιέστε δυνατά για να είναι ευανάγνωστο το αντίγραφο. Τα στοιχεία πρέπει να είναι συμπληρωμένα όλα, ευανάγνωστα και να έχετε βεβαιωθεί ότι έχουν περαστεί και στα αντίγραφα από κάτω.

3. Συμβουλευτείτε το Σήμα Ασφάλισης, το δίπλωμα οδήγησης ή την Πράσινη Κάρτα για την απάντηση των ερωτήσεων.

4. Υποδείξτε με τόξο το αρχικό σημείο σύγκρουσης στο έντυπο.

5. Σημειώστε με Χ στα αντίστοιχα για κάθε όχημα τετραγωνίδια για να γίνει σαφές το σχεδιάγραμμα στο έντυπο που έχετε στα χέρια σας. Γράψτε τον αριθμό των τετραγωνιδίων που έχετε συμπληρώσει.

6. Φτιάξτε το σχεδιάγραμμα του ατυχήματος στο αντίστοιχο πεδίο του εντύπου.

7. Αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, πάρτε τα στοιχεία τους πριν φύγουν και απαντήστε στην αντίστοιχη ερώτηση που βρίσκεται στο έντυπο.

8. Μην ξεχάσετε να : α) Υπογράψτε και οι δύο οδηγοί. β) Κρατήστε ο κάθε οδηγός από ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του Εντύπου. γ) Προωθείστε το Έντυπο χωρίς καθυστέρηση στην ασφαλιστική εταιρία σας. Πληροφορίες από την ιστοσελίδα as-milisoume.gr

Αφήστε μια απάντηση