Γενικές Ασφάλειες

Ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας

Τι μπορεί να προσφέρει ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας

Τα περισσότερα ιδιωτικά ασφαλιστήρια υγειας, , μπορούν να καλύψουν:

  • Πρωτοβάθμια νοσηλεία
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς του δικτύου της ασφαλιστικής εταιρίας.
  • Δυνατότητα να έχει πρόσβαση ο ασφαλισμένος σε γιατρούς της δικής του επιλογής, οι οποίοι δεν ανήκουν στο δίκτυο της ασφαλιστικής, με πλήρη κάλυψη της επίσκεψης (ανάλογα με το είδος του προγράμματος που θα κάνει και τα χρήματα που διατίθεται να πληρώνει).
  • Απεριόριστες διαγωνιστικές εξετάσεις σε όλα τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.
  • Επίδομα τοκετού, από 2.000 έως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το πρόγραμμα που θα κάνετε.
  • Απεριόριστες κατ’οίκον επισκέψεις από γιατρούς της ασφαλιστικής εταιρίας.
  • Ένα πλήρες check-up ανά έτος. 
  • Δευτεροβάθμια νοσηλεία.

Δηλαδή ποσοστό του κόστους νοσηλείας μέχρι και το πλήρες κόστος σε ιδιωτική ή δημόσια κλινική, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών αμοιβών για ιατρούς, χειρούργους και αναισθησιολόγους.

Το πλήρες κόστος συνήθως καλύπτεται αν η ιδιωτική ασφάλεια λειτουργεί επικουρικά με τον ΕΟΠΠΥ, το οποίο συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μάλιστα, ανάλογα με το συμβόλαιο που θα κάνετε, το κόστος νοσηλείας μπορεί να φτάσει και τα 2.000.000 ευρώ, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Οι μεγάλες ασφαλιστικές αναλαμβάνουν και έξοδα αερομεταφοράς.

Μία ακόμα σημαντική παροχή που μπορείτε, ακόμα, να έχετε μέσω ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας είναι η εξής:

Αν έχετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, η εταιρία μπορεί, σε συνεργασία με διεθνείς ιατρικούς ομίλους, να αναλάβει να στείλει όλες τις γνωματεύσεις σας στο εξωτερικό, προκειμένου να βρεθεί πού στον κόσμο υπάρχει ο καλύτερος εξειδικευμένος γιατρός που θα αναλάβει την περίπτωσή σας.

Πόσο θα σας κοστίσει μία ασφάλεια υγείας

Το κόστος κάθε προγράμματος ασφάλισης εξαρτάται φυσικά από την εταιρεία που θα επιλέξετε, τις παροχές που θα ζητήσετε (ποσοστιαία ή πλήρης κάλυψη νοσηλείας, ιατρικές εξετάσεις) και τους κανόνες εκτίμησης κινδύνου της εκάστοτε εταιρείας.

Αναφορικά με την τελευταία παράμετρο, ισχύει γενικά ότι όσο νεώτερο και όσο πιο υγιές είναι το άτομο που θα κάνει ιδιωτική ασφάλεια υγείας, τόσο πιο χαμηλά θα είναι τα ασφάλιστρα, ενώ δεν θα υπάρχουν επασφάλιστρα που συνδέονται με χρόνια νοσήματα, τα οποία αφορούν τους μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι αν έχετε κάποιο χρόνιο νόσημα δεν θα ασφαλιστείτε, αλλά το κόστος θα είναι υψηλότερο.

Έτσι, ένα ενδεικτικό κόστος συμβολαίου για μια υγιή γυναίκα 40 ετών, μέσω κάποιας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, μπορεί να ξεκινά από 40 ευρώ τον μήνα και να περιλαμβάνει δευτεροβάθμια νοσηλεία με αερομεταφορά και ένα ετήσιο check-up.

Από το πόσο αυτό και μετά, ανάλογα με τις ανάγκες και την οικονομική δυνατότητά σας, υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές συμβολαίων με τις αντίστοιχες παροχές.

Το κόστος του πιο πλούσιου συμβολαίου, το οποίο θα περιλαμβάνει κάθε πιθανή παροχή σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια νοσηλεία, με 100% κάλυψη σε Ελλάδα και εξωτερικό, είτε είστε ασφαλισμένη είτε όχι, και με όριο εξόδων τα 2.000.000 ευρώ, ανέρχεται στα 190-200 ευρώ τον μήνα.

Αφήστε μια απάντηση